Skip to main content

Tikkie, jij bent aan de beurt!

Door Ellen Hartog | 11 april 2019

Tikkie, wie kent ‘m niet? Gemakkelijk als je de kosten van een restaurantrekening of een cadeautje met vrienden of familie wilt delen. Maar Tikkie biedt veel meer. En het is geen hype meer. Dit blijvertje heeft zich met recht stevig neergezet als doneeroptie.

Op een collectebus, een flyer in de kerk of je contributiemailing, je komt de QR-code voor Tikkie overal tegen. Tikkie was de een na meest gedownloade app van 2018. Door gebruik te maken van deze code is het voor donateurs nog makkelijker om een gift te geven. Samen met een grote klant van ons hebben we onlangs een contributiemailing verzonden met daarin een QR-code. En de inkomsten? Die lopen lekker binnen.

 Maak het de donateur zo makkelijk mogelijk

Doneren is niet de enige manier om gebruik te maken van deze populaire app. Wist je dat je ook kunt adverteren in de app? Je content wordt dan getoond op verschillende pagina’s binnen de Tikkie-omgeving.

De Tikkie branded content propositie bestaat uit drie onderdelen:

  • Het tonen van een uiting van je organisatie binnen het transactie-overzicht
  • Een advertentie tonen op de algemene bedankpagina van de consument
  • Na een donatie kun je de inhoud van de bedanktpagina bepalen. Je kunt dan kiezen voor een ‘tik ‘m door’ of een link naar een pagina op je eigen website.

Het bereik van zo’n campagne in één week: + 3,5 mln views! Targetten is (nog) niet mogelijk binnen Tikkie.

Voordelen zijn:

  • Verlenging van de donor journey binnen Tikkie.
  • Je kunt het vormgeven in lijn met het thema van de campagne.
  • Voor Tikkie users sympathiek, eenvoudig, snel. De drempel om te geven valt daardoor grotendeels weg.
  • Uit te breiden met gifjes op het transactie-overzicht en geluid bij het openen van de app.

Dus ben je al actief met Tikkie en wil je dit verder uitbreiden? Dan denken we graag met je mee. Sta je nog aan het begin van Tikkie uitrollen in je donor journey? Dan is dit stappenplan iets voor je:

  • Open een bankrekening bij ABN AMRO, die Tikkie kan gebruiken om giften op te storten. Inmiddels is het zelfs ook mogelijk zonder het openen van een ABN rekening. ABN AMRO vraagt dan om een kopie KvK, legitimatie UBO en € 0,01 testboeking ter controle van het IBAN rekeningnummer.
  • Vul vier documenten in van Tikkie, voor het inrichten van de eigen Tikkie-omgeving en toegang tot het portaal (deze kun je opvragen bij Pieter). Duidelijk vermelden of een organisatie een ANBI is, i.v.m. non-profit tarief (15 ct per transactie). Voor hulp bij de formulieren is er een Tikkie-expert beschikbaar: Dusan Logo tikkiezakelijk@nl.abnamro.com
  • Insturen van de documenten naar de ABN AMRO: business.support@nl.abnamro.com
  • Na circa 14 dagen krijg je toegang tot je eigen Tikkieportaal, waarin je Tikkies per actie kunt aanmaken. Belangrijk om dit kleinschalig te testen, zodat je zeker weet dat je de juiste gegevens meekrijgt die je ook kunt verwerken in je boekhouding.
  • Overleg met je CRM-leverancier over hoe de Tikkies kunnen worden herkend en goed kunnen worden geboekt. De Tikkies komen binnen via een tussenrekening van de ABN AMRO. Het lijkt dus net of de ABN AMRO steeds een gift overmaakt. In de betaling wordt er op een vaste wijze informatie teruggeleverd. Daar kan een CRM-pakket op geprogrammeerd worden. Bij Tikkie voor DM kunnen Tikkies automatisch aan de juiste relatie worden gehangen door het unieke betalingskenmerk van de donateur te gebruiken in de Tikkiecode. Eén van onze verzendhuizen (Nic.Oud) is heel ver met ontwikkeling van Tikkie voor DM, dus zij kunnen die integratie van betalingskenmerk tot stand brengen.

Zet jij ook de volgende stap in het gemak van doneren? Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou organisatie zijn? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee!

Ellen Hartog
Online Marketeer

Positionering

Scholengemeenschap Echnaton in Almere vroeg ons een nieuwe huisstijl te ontwerpen. Leren in beweging: dat typeert deze toffe, sportieve en talentgerichte middelbare school. Vanuit die positionering zijn we begonnen met de nieuwe huisstijl. We hebben een beeldmerk gemaakt met veel beweging en nieuwe frisse kleuren. Naast de nieuwe huisstijl hebben we een wervingscampagne ontwikkeld, promovideo’s, website, social media, banners en nog meer leuke items. Echnaton is blij en wij ook!

Om groep 7 en 8 kinderen echt een goede eerste indruk te geven hebben we een promovideo gemaakt. Leerlingen van Echnaton vertellen maar laten ook zien wat Echnaton te bieden heeft. En wat ze zelf zo leuk vinden. We hebben het in de vorm van een radioprogramma gegoten want op Echnaton kunnen jongeren leren om radio te maken. Een unieke school!

Zelf ook nieuwe positionering?

Weet jij waar je als school onderscheidend in bent? Neem contact op met: bert@deelstraendejong.nl

 

 

Driestar College

Twee jaar lang geen fysieke events voor groep 7, 8 leerlingen en ouders. Dat was een omschakeling, maar het biedt ook mogelijkheden. Voor deze middelbare school in Gouda, Lekkerkerk en Leiden bedachten we een online tour door de school. De tour kon je volgen door aanwijzingen op een poster met qr-codes. Daarmee ging je naar de website met video’s en opdrachten. Enthousiaste leerlingen en docenten gaven een kijkje in de school. Er kon ook een code gekraakt worden met een toffe prijs.

Speciale box

Alle groep 8 leerlingen uit de regio kregen hiervoor een speciale box met daarin de poster en allerlei andere tools om de opdrachten uit te voeren (bijv. een Goudse stroopwafel, een meetlint, een festivalarmbandje). Op de dag dat de tour online ging, zaten ook docenten online klaar om over verschillende onderwerpen door te praten. Het waren geslaagde online Open Dagen met veel enthousiaste reacties, inzendingen en duizenden bezoekers. Aan de bezoekersaantallen op de website te zien, scoorde deze online aanpak vele malen beter dan een fysieke Open Dag. Ook meer groep 7 leerlingen keken mee.

Zelf ook leerlingwerving?

Wil je je leerlingwerving ook een impuls geven? Neem contact op met: simone@deelstraendejong.nl