Skip to main content

CONCEPT
ONLINE CAMPAGNE
ONTWERP
PRODUCTIE
FOTOGRAFIE
STYLING
TEKST

CONCEPT  ONLINE CAMPAGNE  ONTWERP  PRODUCTIE  FOTOGRAFIE  STYLING  TEKST

Knallende campagne voor Jongerenbijbel

Introductie BGT Jongerenbijbel voor NBG

Toffe campagne voor jongeren

In september lanceerde het NBG een nieuwe Jongerenbijbel voor de Bijbel in Gewone Taal. Wij mochten een toffe campagne ontwikkelen om deze Bijbel bekend te maken onder jongeren! Het doel is jongeren te laten zien wat voor extra’s de Jongerenbijbel geeft en daarmee de verkoop te stimuleren via winkels en online.

Wat hebben we gedaan? Eerst hebben we natuurlijk uitgebreid met het NBG besproken wat de wensen, doelstellingen en kaders zijn.

Jongeren én hun ouders

De doelgroep, christelijke jongeren tussen 12 en 16 jaar, is online goed te bereiken. Daarom zetten we vooral in op digitale kanalen. Maar jongeren in die leeftijdsgroep hebben meestal niet veel te besteden. Een Bijbel van 50 euro kan te duur zijn voor ze. Hun ouders zijn wel bereid om dit bedrag te betalen, als ze hiermee het geloofsleven van hun kind een impuls kunnen geven. Ze geven het dan cadeau voor een verjaardag, kerst, Sinterklaas, afscheid van de basisschool, zondagsschool, of, bij iets oudere jeugd voor doop of belijdenis.

Samenwerken met jongeren

Natuurlijk is het heel leuk om over jongeren te praten, maar we praten liever met ze. We schakelden ze zelf in. Tijdens een coole fotoshoot lieten deze jongens en meiden zelf zien hoe blij ze worden van de Bijbel! Deze beelden gebruikten we in de online campagne.

Als je de bijbel leest, maak je tijd vrij voor God. Daarom hebben we ter promotie van de bijbel een afzetlint bij de EO Visie gevoegd. Elke jongere (en oudere) die in de BGT Jongerenbijbel gaat lezen, kan zijn kamer afsluiten. Een moment met God.

We maakten een influencerbox, die we naar een aantal invloedrijke christelijke mensen stuurden. Zij kregen de Bijbel cadeau en maakten en passant heel veel reclame! Daarnaast hebben we de Bijbel groots geïntroduceerd tijdens het event van Youth for Christ.

Voor ouders en jeugdwerkers is het soms een zoektocht om een geschikt cadeau te vinden voor de jongeren. Een boek? Welk boek? Daarom maakten we een promotiepakket voor boekenwinkels.

Hoe kijken we erop terug? We zijn natuurlijk supertrots op deze prachtige uitingen. Maar beter nog: de klant was ook tevreden en er is veel aandacht ontstaan rondom de introductie van de Jongerenbijbel.

Meer werk