Het werven van nieuwe donateurs is er de afgelopen jaren niet makkelijker op geworden. Banken leveren geen NAW gegevens meer, waardoor opvolging geven aan bijsluiten lastig wordt. De oplossing? Een andere organisatie bij je achterban aanbevelen en zelf aanbevolen worden bij een nieuwe doelgroep.
Eén doel
Als goed doel sta je niet alleen: er zijn een heleboel andere organisaties die een soortgelijke doelstelling (of doelgroep) hebben als jij! Dat zien wij ook bij onze klanten. Veel versterken elkaar zelfs in hun werk. Neem bijvoorbeeld Wycliffe Bijbelvertalers en SDOK. Daar waar christenen lijden onder vervolging, helpen zij met toerusting én de Bijbel in de eigen taal. Wij verzorgden voor deze klanten een aanbevelingsmailing. Zo kregen beide clubs weer nieuwe gevers en communiceerde ze: niet de organisatie, maar het doel telt! De donateurs zagen dat ook zo, blijkt uit de respons van meer dan 5%!
Niet de organisatie, maar het doel telt!
Meer werk
Positionering
Scholengemeenschap Echnaton in Almere vroeg ons een nieuwe huisstijl te ontwerpen. Leren in beweging: dat typeert deze toffe, sportieve en talentgerichte middelbare school. Vanuit die positionering zijn we begonnen met de nieuwe huisstijl. We hebben een beeldmerk gemaakt met veel beweging en nieuwe frisse kleuren. Naast de nieuwe huisstijl hebben we een wervingscampagne ontwikkeld, promovideo’s, website, social media, banners en nog meer leuke items. Echnaton is blij en wij ook!
Om groep 7 en 8 kinderen echt een goede eerste indruk te geven hebben we een promovideo gemaakt. Leerlingen van Echnaton vertellen maar laten ook zien wat Echnaton te bieden heeft. En wat ze zelf zo leuk vinden. We hebben het in de vorm van een radioprogramma gegoten want op Echnaton kunnen jongeren leren om radio te maken. Een unieke school!
Zelf ook nieuwe positionering?
Weet jij waar je als school onderscheidend in bent? Neem contact op met: bert@deelstraendejong.nl
Driestar College
Twee jaar lang geen fysieke events voor groep 7, 8 leerlingen en ouders. Dat was een omschakeling, maar het biedt ook mogelijkheden. Voor deze middelbare school in Gouda, Lekkerkerk en Leiden bedachten we een online tour door de school. De tour kon je volgen door aanwijzingen op een poster met qr-codes. Daarmee ging je naar de website met video’s en opdrachten. Enthousiaste leerlingen en docenten gaven een kijkje in de school. Er kon ook een code gekraakt worden met een toffe prijs.
Speciale box
Alle groep 8 leerlingen uit de regio kregen hiervoor een speciale box met daarin de poster en allerlei andere tools om de opdrachten uit te voeren (bijv. een Goudse stroopwafel, een meetlint, een festivalarmbandje). Op de dag dat de tour online ging, zaten ook docenten online klaar om over verschillende onderwerpen door te praten. Het waren geslaagde online Open Dagen met veel enthousiaste reacties, inzendingen en duizenden bezoekers. Aan de bezoekersaantallen op de website te zien, scoorde deze online aanpak vele malen beter dan een fysieke Open Dag. Ook meer groep 7 leerlingen keken mee.