Skip to main content

CONCEPT
ONTWERP
PRODUCTIE
TEKST
HANDLING

CONCEPT  ONTWERP  PRODUCTIE  TEKST  HANDLING

Vreugdevolle lancering nieuwe visie

World Vision

Een nieuwe visie vraagt om een pakketje vol vreugde

World Vision benaderde ons met de vraag om een concreet product te maken voor medewerkers en andere direct betrokkenen. ‘De visie en de pay-off moeten eruit knallen’, lieten ze ons weten. Daar wisten wij wel raad mee!

We gingen aan de slag. En wat ons gelijk opviel: het woord ‘vreugde’ zagen we steeds terugkomen in de visie en de achterliggende teksten. Vreugde bij de gesponsorde kinderen, maar ook vreugde bij de donateurs en bij de medewerkers zelf, die hier met hart en ziel aan werken.

We stelden daarom ook voor om voor iedereen een pakketje vol vreugde te maken. Een doosje met gepersonaliseerde opdruk. Want iedereen weet zich gekend en gezien. Het pakket vullen we met handige spulletjes met daarop de kernboodschap: een telefoonhouder van bamboe, een wobbler, stickers en een chocoladereep van Tony Chocolonely.

Om het geheel helemaal af te maken verwerkten we het identiteitsdocument in een mooi, veelkleurig magazine met korte verhalen die de missie illustreren.

Reactie World Vision: ‘Toen we met onze vraag bij Deelstra & De Jong terecht kwamen, wisten we al… we hebben eigenlijk een te krappe tijdsplanning. Maar Deelstra & De Jong verraste ons met hun creatieve concept dat ze ook nog op tijd wisten te realiseren. Ze namen ons veel werk uit handen en leverden een prachtig pakketje vol vreugde en een inspirerende video. De lancering was mede hierdoor een groot succes!’

Meer werk

Positionering

Scholengemeenschap Echnaton in Almere vroeg ons een nieuwe huisstijl te ontwerpen. Leren in beweging: dat typeert deze toffe, sportieve en talentgerichte middelbare school. Vanuit die positionering zijn we begonnen met de nieuwe huisstijl. We hebben een beeldmerk gemaakt met veel beweging en nieuwe frisse kleuren. Naast de nieuwe huisstijl hebben we een wervingscampagne ontwikkeld, promovideo’s, website, social media, banners en nog meer leuke items. Echnaton is blij en wij ook!

Om groep 7 en 8 kinderen echt een goede eerste indruk te geven hebben we een promovideo gemaakt. Leerlingen van Echnaton vertellen maar laten ook zien wat Echnaton te bieden heeft. En wat ze zelf zo leuk vinden. We hebben het in de vorm van een radioprogramma gegoten want op Echnaton kunnen jongeren leren om radio te maken. Een unieke school!

Zelf ook nieuwe positionering?

Weet jij waar je als school onderscheidend in bent? Neem contact op met: bert@deelstraendejong.nl

 

 

Driestar College

Twee jaar lang geen fysieke events voor groep 7, 8 leerlingen en ouders. Dat was een omschakeling, maar het biedt ook mogelijkheden. Voor deze middelbare school in Gouda, Lekkerkerk en Leiden bedachten we een online tour door de school. De tour kon je volgen door aanwijzingen op een poster met qr-codes. Daarmee ging je naar de website met video’s en opdrachten. Enthousiaste leerlingen en docenten gaven een kijkje in de school. Er kon ook een code gekraakt worden met een toffe prijs.

Speciale box

Alle groep 8 leerlingen uit de regio kregen hiervoor een speciale box met daarin de poster en allerlei andere tools om de opdrachten uit te voeren (bijv. een Goudse stroopwafel, een meetlint, een festivalarmbandje). Op de dag dat de tour online ging, zaten ook docenten online klaar om over verschillende onderwerpen door te praten. Het waren geslaagde online Open Dagen met veel enthousiaste reacties, inzendingen en duizenden bezoekers. Aan de bezoekersaantallen op de website te zien, scoorde deze online aanpak vele malen beter dan een fysieke Open Dag. Ook meer groep 7 leerlingen keken mee.

Zelf ook leerlingwerving?

Wil je je leerlingwerving ook een impuls geven? Neem contact op met: simone@deelstraendejong.nl