Skip to main content

ONLINE
CONCEPT
FOTOGRAFIE
TEKST

ONLINE  CONCEPT  FOTOGRAFIE  TEKST

Activatie campagne kerken voor HGJB

‘Hoe betrekken we de kerkelijke achterban bij het 2-jarige diaconaal project in Costa Rica?’ en ‘Hoe laten we zien welke nood er achter dit vakantieland schuil gaat?’

Aan de hand van deze twee vragen ontwikkelden we de campagne ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Deze campagne laat mensen verder kijken dan de vakantiebeelden die we kennen, het laat het echte Costa Rica zien.

De eerste fase van de campagne bestond uit verschillende campagne-elementen, zoals een doe-boekje, spaarkaart en poster. De achterban werd gevraagd zich aan te melden als deelnemende kerk aan het diaconale project.  Dit gebeurde via de bestaande communicatie kanalen van de HGJB en een speciaal ontwikkelde wervingsbox met telefonische opvolging.

Na hun aanmelding ontvangen deelnemende kerken vervolgens verschillende off- en online materialen om met hun jeugdgroepen leuke acties te bedenken om geld in te zamelen voor de projecten in Costa Rica. Ook heeft elke kerk een persoonlijke online donatiepagina, waaronder alle initiatieven van de kerken worden aangemeld. Elk initiatief met bijbehorende giftvraag kan door de jeugdgroep eenvoudig online worden gedeeld in hun omgeving via hun eigen socials. De online giften die vervolgens binnenkomen worden per initiatief automatisch bijhouden in een dashboard. Hiermee heeft de jeugdgroep, de kerk en HGJB realtime inzicht hoeveel giften per initiatief en in het totaal zijn gegeven.

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Neem contact met ons op.

Else Schaap
Fondsenwerver

Mail Else

Edwin Grootendorst 
Strategisch Marketeer / Fondsenwerver

Mail Edwin

Meer werk

Positionering

Scholengemeenschap Echnaton in Almere vroeg ons een nieuwe huisstijl te ontwerpen. Leren in beweging: dat typeert deze toffe, sportieve en talentgerichte middelbare school. Vanuit die positionering zijn we begonnen met de nieuwe huisstijl. We hebben een beeldmerk gemaakt met veel beweging en nieuwe frisse kleuren. Naast de nieuwe huisstijl hebben we een wervingscampagne ontwikkeld, promovideo’s, website, social media, banners en nog meer leuke items. Echnaton is blij en wij ook!

Om groep 7 en 8 kinderen echt een goede eerste indruk te geven hebben we een promovideo gemaakt. Leerlingen van Echnaton vertellen maar laten ook zien wat Echnaton te bieden heeft. En wat ze zelf zo leuk vinden. We hebben het in de vorm van een radioprogramma gegoten want op Echnaton kunnen jongeren leren om radio te maken. Een unieke school!

Zelf ook nieuwe positionering?

Weet jij waar je als school onderscheidend in bent? Neem contact op met: bert@deelstraendejong.nl

 

 

Driestar College

Twee jaar lang geen fysieke events voor groep 7, 8 leerlingen en ouders. Dat was een omschakeling, maar het biedt ook mogelijkheden. Voor deze middelbare school in Gouda, Lekkerkerk en Leiden bedachten we een online tour door de school. De tour kon je volgen door aanwijzingen op een poster met qr-codes. Daarmee ging je naar de website met video’s en opdrachten. Enthousiaste leerlingen en docenten gaven een kijkje in de school. Er kon ook een code gekraakt worden met een toffe prijs.

Speciale box

Alle groep 8 leerlingen uit de regio kregen hiervoor een speciale box met daarin de poster en allerlei andere tools om de opdrachten uit te voeren (bijv. een Goudse stroopwafel, een meetlint, een festivalarmbandje). Op de dag dat de tour online ging, zaten ook docenten online klaar om over verschillende onderwerpen door te praten. Het waren geslaagde online Open Dagen met veel enthousiaste reacties, inzendingen en duizenden bezoekers. Aan de bezoekersaantallen op de website te zien, scoorde deze online aanpak vele malen beter dan een fysieke Open Dag. Ook meer groep 7 leerlingen keken mee.

Zelf ook leerlingwerving?

Wil je je leerlingwerving ook een impuls geven? Neem contact op met: simone@deelstraendejong.nl