Skip to main content

CONCEPT
ONTWERP

CONCEPT  ONTWERP

Verhalend magazine met urgentie

ZOA

ZOA is een organisatie waar we graag voor werken. Omdat ze werk doen wat er toe doet. Voor vluchtelingen en slachtoffers van oorlogen en rampen. We kregen de vraag om hun magazine te vernieuwen. We verrasten ze met een heel nieuw voorstel.

Nieuwe stijl

Het blad moest aantrekkelijk worden voor een jongere doelgroep, rekening houdend met de oudere lezer. Het journalistieke karakter wilden we behouden. Aandacht voor opinie, maar ook voor fotografie. Fris, eigentijds en persoonlijk, dat was de wens. We vernieuwden de fonts, vormen en het kleurenpalet. Natuurlijk met de huisstijl in het achterhoofd. Het magazine kreeg een hele eigen look. ZOA en wij zijn er blij mee!

 

Fris,
eigentijds,
persoonlijk,
dat was
de wens.

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

Neem contact met ons op.

Simone Salm
Communicatieadviseur

Mail Simone

Meer magazines

Positionering

Scholengemeenschap Echnaton in Almere vroeg ons een nieuwe huisstijl te ontwerpen. Leren in beweging: dat typeert deze toffe, sportieve en talentgerichte middelbare school. Vanuit die positionering zijn we begonnen met de nieuwe huisstijl. We hebben een beeldmerk gemaakt met veel beweging en nieuwe frisse kleuren. Naast de nieuwe huisstijl hebben we een wervingscampagne ontwikkeld, promovideo’s, website, social media, banners en nog meer leuke items. Echnaton is blij en wij ook!

Om groep 7 en 8 kinderen echt een goede eerste indruk te geven hebben we een promovideo gemaakt. Leerlingen van Echnaton vertellen maar laten ook zien wat Echnaton te bieden heeft. En wat ze zelf zo leuk vinden. We hebben het in de vorm van een radioprogramma gegoten want op Echnaton kunnen jongeren leren om radio te maken. Een unieke school!

Zelf ook nieuwe positionering?

Weet jij waar je als school onderscheidend in bent? Neem contact op met: bert@deelstraendejong.nl

 

 

Driestar College

Twee jaar lang geen fysieke events voor groep 7, 8 leerlingen en ouders. Dat was een omschakeling, maar het biedt ook mogelijkheden. Voor deze middelbare school in Gouda, Lekkerkerk en Leiden bedachten we een online tour door de school. De tour kon je volgen door aanwijzingen op een poster met qr-codes. Daarmee ging je naar de website met video’s en opdrachten. Enthousiaste leerlingen en docenten gaven een kijkje in de school. Er kon ook een code gekraakt worden met een toffe prijs.

Speciale box

Alle groep 8 leerlingen uit de regio kregen hiervoor een speciale box met daarin de poster en allerlei andere tools om de opdrachten uit te voeren (bijv. een Goudse stroopwafel, een meetlint, een festivalarmbandje). Op de dag dat de tour online ging, zaten ook docenten online klaar om over verschillende onderwerpen door te praten. Het waren geslaagde online Open Dagen met veel enthousiaste reacties, inzendingen en duizenden bezoekers. Aan de bezoekersaantallen op de website te zien, scoorde deze online aanpak vele malen beter dan een fysieke Open Dag. Ook meer groep 7 leerlingen keken mee.

Zelf ook leerlingwerving?

Wil je je leerlingwerving ook een impuls geven? Neem contact op met: simone@deelstraendejong.nl