Woord en Daad

Woord en Daad is een ijzersterk merk in de gereformeerde gezindte met een professionele communicatie-afdeling. Wij denken regelmatig mee op praktisch, maar ook op inhoudelijk niveau. Hoe vertel je je echte verhaal? Welke grote verandering wil je teweegbrengen en hoe vertaal je dit? Dit soort vragen en meer.
Voor deze organisatie is de band met haar zeer loyale achterban van levensbelang. Denk aan donateurs, maar ook plaatselijke comités, scholen, bedrijven, kerken etc. Voor elk van die doelgroepen bestaan klankbordgroepen. Zij sparren regelmatig met elkaar, zodat Woord en Daad nog beter wordt.

Woord en Daad staat breed in de doelgroep en is bij jong en oud geliefd. Wij verzorgen diverse communicatie-uitingen, met name voor jongeren en kinderen.

De bouw mee-campagne was gericht op leerlingen van het basisonderwijs. Ze krijgen op verschillende manieren de mogelijkheid om een steentje bij te dragen. Wij verzorgden alle materialen voor deze actie.

We verzorgen Verrekijker, het kinderblad. Dit magazine wordt gebruikt door scholen om kinderen bewust te maken van het werk van Woord en Daad. Er is lesmateriaal bijgevoegd en een bouwpakket voor bijvoorbeeld een spaarpot. Hiermee voeren de kinderen actie voor het goede doel.

Zijn de kids Verrekijker ontgroeid? Dan komen ze Grenzeloos tegen. Dit blad maken we ook. Grenzeloos is gericht op jongeren van 16 tot 18 jaar.

Een sportieve sponsoractie met de step als middelpunt. Een actie die op lokaal niveau uitgevoerd kan worden door scholen, bedrijven, verenigingen en comités. En waarvan de opbrengst naar Woord en Daad gaat. Woord en Daad benaderde ons om hierover mee te denken: een mooie uitdaging. We formuleerden samen een aantal uitgangspunten voor de actie en gingen aan het werk. Naast een naam (Steprun), een logo en huisstijl ontwikkelden we een responsive actiewebsite. Op de site kunnen groepen een actie aanmaken en deelnemers een team vormen. Voor iedere deelnemer is er een unieke donatiepagina, waar vrienden, familie en buren een donatie kunnen overmaken. De organiserende club heeft hier verder geen werk aan. Op de actiedag zelf levert Woord en Daad de steps. Wij zorgden voor de aankleding van de start en het parcours.