Blog

4 Social Media trends 2017

Renée de Vink

Renée de Vink

15 Jul 2016

In maart gaf ik mezelf op voor vrijwilligerswerk bij Stichting Bootvluchteling. Ik moest me aanmelden aan de hand van een vragenlijst die ik via Facebook in een persoonlijk bericht terugstuurde aan de stichting. Het officiële contact was daarmee gelegd.

Social media wordt steeds meer hét medium om met je doelgroep in contact te staan. Zelfs voor een intakegesprek!

Jongeren om in de gaten te houden

Jongeren verlaten stilletjes aan Facebook. Snapchat is sneller en zonder ouders. Met nu 2 miljoen gebruikers (waarvan de meeste tussen de 12 en 19 jaar) in Nederland, is het een rijzende ster. Heb je de app al gedownload en bekeken? Waarschijnlijk zie je in eerste instantie vooral chaos. Gemaakt voor Generatie Z, de smarthpone generatie. Als je die wil bereiken, kun je bijna niet meer om Snapchat heen! Schaam je niet als je geen idee hebt hoe je het moet gebruiken, op Youtube zat How-to filmpjes ;).

Zie je ruimte om je jonge doelgroep te bereiken via deze app?

Video steeds belangrijker

Videocontent wordt steeds belangrijker op social media. Het wordt steeds meer bekeken en gedeeld. Er zit een groot vermaak-factor in. Via vlogs kun je makkelijk kleine behapbare content delen. Ook goede doelen kunnen hier goed gebruik van maken. Situaties van het werkveld kunnen zo levensecht binnenkomen bij je volgers. Facebook biedt livestreaming aan als video optie. Zo kun je nog interactiever contact met je volgers hebben.

Ook goede doelen kunnen hier goed gebruik van maken.

Mobieldenken

Meer social media gebruik staat gelijk aan meer mobiel gebruik. Wachtend in de rij voor de kassa, op de bank, feestjes, overal staat de mobiele telefoon aan. In 2017 zal het gebruik zeker weer meer toenemen, met nog meer jonge gebruikers en ouderen die er meer vertrouwen in krijgen.

Is je content geschikt voor mobiel?

De meeste content dat gewaardeerd wordt is vaak extreem, grappig, verontwaardigend, shockerend óf juist heel bruikbaar. Tips en tricks zijn goede deelbare content.

Welke content heb jij dat het delen waard is?

Gemak van social media

Het doen van aankopen wordt op social media steeds gemakkelijker gemaakt. Gemak zorgt voor actie. Via Facebook kun je doneren en Twitter biedt ook een koopknop. Overspoel je volgers niet, maar als je eens iets interessant in je webshop hebt staan, probeer het eens via social media onder de aandacht te brengen.

Veel plezier met de inplanning van je social media accounts!

Bronnen: https://mediaweb.nl/blog/social-media-trends-2016/

https://www.frankwatching.com/archive/2015/12/10/10-richtlijnen-voor-succesvolle-contentmarketing-in-2016-2017/

Wil Je Vaker Lezen Over Trends En Nieuws

Schrijf je in en ontvang updates in je inbox

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.